Premijer PŽ Marijan Klaić

Orašje neselektivno granatirano 1310 dana

05.11.2016.
u 09:00

- Uhićenjem naših mještana, pripadnika 106. oraške brigade HVO-a potreseni su žitelji cijele Posavine, a svjedoci smo, i drugih dijelova BiH i Hrvatske. Danima nakon tog događaja žitelji su i dalje u šoku, zabrinuti i u strahu da se slično može dogoditi i drugim braniteljima. Poštujući neovisnost pravosuđa, osobno smatram neprimjerenim način i vrijeme uhićenja desetorice Hrvata. Većina njih je obnašala najviše zapovjedne dužnosti u 106. brigadi HVO-a i policiji Orašja na čelu s generalom Đurom Matuzovićem. Živjeli su na području Orašja, bili dostupni svim institucijama, dosadašnjom suradnjom i primjerenim držanjem u kontaktima s nadležnim tijelima, neprimjerenim smatram provođenje akcije uhićenja, kazao je u izjavi za javnost premijer PŽ-a Marijan Klaić.

- Neprihvatljivo je poniženje i omalovažavanje pravedne borbe za obranu Posavine, koja je bila izložena brutalnoj agresiji. Hrabri branitelji Posavine i ratni zapovjednici 106. brigade HVO-a, koji su bili nositelji organizacije obrane na ovom bojištu, borili su se za našu opstojnost na ovim prostorima, braneći svoje domove i naše živote. Činjenica da je prostor oraške Posavine neselektivno granatiran 1310 dana govori o brutalnosti agresije. Kao predsjednik Vlade PŽ-a, u stalnom sam kontaktu s članovima obitelji uhićenih branitelja. Nastojimo iznaći načine pružanja potpore i pomoći uhićenima u ovoj fazi sudskog postupka, shodno našim ovlastima i mogućnostima, izjavio je premijer Klaić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije