28. Međunarodni motosusreti Orašje 2023.

Orašje dočekuje oko 1500 motociklista

storyeditor/2023-04-27/MK-POsavac-Moto-kamp-1024x543.jpg
28.04.2023.
u 18:24

Najljepša motopriča regije otvara 28. poglavlje u Orašju koje će od 28. do 30. travnja postati najpoželjnija motodestinacija za ljubitelje mirisa oktana i dobre rock-zabave, piše Večernji list BiH. U pravilu oko tisuću i pol motociklista iz 30 motoklubova regije i desetak zemalja, čak i udaljenijih nordijskih, rado dolazi u grad na Savi. Tri će dana uživati u druženju, a kako ništa ne prepuštaju slučaju, već mjesecima unaprijed zakupili su sve smještajne kapacitete u Orašju. Za one koji ne nađu smještaj tu je Motokamp Dusine u kojem će pod šatorima moći uživati u čarima Posavine. Domaćin i organizator 28. Međunarodnih susreta motociklista Orašje 2023. je Motoklub "Posavac" Orašje.

Najstariji klub

Motoklub "Posavac" Orašje najdugovječniji je klub ne samo u BiH već cijeloj regiji. U kontinuitetu djeluju neprekidno od 1990. godine, a svoj rad nije prekidao ni u najtežim vremenima tijekom ratnih zbivanja i u razdoblju poplava. Od početka ove godine klub ima novo vodstvo, na čelu s predsjednikom Ivom Filipovićem s prepoznatljivim nadimkom Ćorak, koji je i bio jedan od pokretača i osnivača ovog respektabilnog kluba u Orašju. Za ovaj događaj posebno žive bajkeri, a raduju mu se i brojni naši građani jer motosusreti su već odavno postali turistički brend ovoga kraja.

- Dolaze nam motoristi iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Hrvatske, Nizozemske, Slovenije... Ovo su samo su neke od zemalja iz kojih nam redovito dolaze gosti. Mi volimo biti domaćini, a ako se nešto radi s ljubavlju, uspješnost neće izostati. U ovome projektu sada je pomlađena ekipa pa vjerujem da nam je i budućnost zajamčena - kaže nam predsjednik Filipović koji će iduće godine proslaviti 40. godišnjicu vožnje na dva kotača.

- Najviše zanimanja javnosti je za atraktivan defile koji će ove godine prolaziti većim dijelom grada Orašja, a potom će krenuti prema Donjoj Mahali, kroz Tolisu, Matiće, a odatle prema novoj cesti za Kostrč. U povratku ćemo proći Ugljarom. U defileu imaju i novitet, vozač stunt showa, profesionalni kaskader koji će izvoditi ekshibicije na motoru tijekom vožnje i bit će na čelu kolone iza policijske pratnje.

Time želimo da i građani dobiju zanimljiv show i nadam se da će im biti zanimljiv za vidjeti - objašnjava Filipović. Također dodaje kako će nakon susreta intenzivno krenuti u pripremu automoto kampa u turističke svrhe kako bi privukli što više gostiju.

- Naš automoto kamp bit će naznačen u Google Mapsu i bit će otvoren 24 sata svakim danom i svi koji žele doći odmoriti i kampirati, upoznati naš grad i naše ljude, u ovoj godini imat će besplatan boravak u kampu, što će obogatiti turističku ponudu ovoga kraja i Posavske županije - zaključuje Filipović.

Blagoslov motora

Na motosusretima uobičajeni su sadržaji vožnji spretnosti i sporosti, uveden je i izbor najljepšeg prerađenog motocikla te natjecanje u proizvodnji najviše buke, mjereno decibelima, s motociklom. Ulaz za motocikliste je standardno besplatan, a za ostale posjetitelje simboličnih 5 KM. Ovih je dana obavljen i tradicionalni blagoslov motora i motociklista u suradnji sa župom bl. Alojzija Stepinca u Orašju i župnikom fra Bonom Kovačevićem. Nakon svete mise upriličen je i blagoslov ispred crkve, a tijekom ovoga molitvenog susreta bajkeri su prikupili novčana sredstva za misionare u Africi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?