dobro pogledajte

Optička iluzija koja je zbunila i one s najboljim vidom

opticka varka
Foto: Screenshot Youtube
1/2
20.07.2016.
u 16:58

Optička iluzija s polugama nova je mozgalica koja zabavlja internet. Na slici je prikazan niz pravokutnih poluga, a pitanje je koliko se poluga nalazi na slici?

Optička varka s polugama još je jedna zagonetka koja će vam 'poškakljati' mozak. Zadatak je otkriti koliko se poluga nalazi na slici.

Dobro pogledajte fotografiju na kojoj se nalazi niz pravokutnih poluga. Brojite li poluge prema njihovim počecima izbrojat ćete ih osam, no brojite li ih od kraja bit će ih sedam. Kada pogledate malo bolje krajeve poluga s desne strane slike vidjet ćete da s njima nešto nije u redu i da te poluge nisu potpune.

Prvih pet poluga (kada brojite s vrha fotografije) su potpune, odnosno čine oblik pravokutnika, ali stvari zatim postaju zbunjujuće, donosi zadovoljna.hr. 

Odgovor?

Na slici je zapravo šest poluga. Dakle, pet potpunih poluga koje možete jasno vidjeti kada brojite od vrha fotografije te zadnja poluga (ona najbliže vama). Dvije poluge prije zadnje nisu potpune, odnosno čine vještu optičku iluziju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?