Doznajemo

Oporbene stranke 
u BiH ohrabruje se 
za novo ‘bosansko proljeće’ ove godine

06.02.2017.
u 07:00

Voditelj Izaslanstva EU-a u BiH Lars-Gunnar Wigemark, potaknut prosvjedima u Rumunjskoj protiv pokušaja tamošnje vlade da dekriminalizira neka kaznena djela povezana s korupcijom, ocijenio je kako bi bilo krajnje vrijeme da se slična pobuna dogodi i u BiH. “A kada će se to dogoditi u BiH? Potrebno je što prije krenuti na put prema EU”, napisao je Wigemark na svom profilu na Twitteru.

Želi se rušiti vlast

Nakon objave na Twitteru švedski diplomat objasnio je na što je konkretno mislio te dodao kako nacionalne podjele u BiH ne pogoduju ni socijalnim prosvjedima. “A to ne postoji upravo zbog rascjepkanosti i podjela prisutnih u ovom društvu podijeljenom na tri konstitutivna naroda. Općenito, svako pitanje, uključujući i pitanje korupcije, tretira se u jednom nacionalnom kontekstu”, rekao je Wigemark novinarima u Bijeljini. Svjesno ili ne, švedski diplomat je spomenuo nešto što je zapravo u povojima, a iza čega stoje pojedine oporbene stranke i pojedini međunarodni dužnosnici u BiH koji već ohrabruju nezadovoljnike da pokrenu novo “bosansko proljeće”. Prema našim saznanjima, ovo “događanje naroda” trebalo bi se dogoditi u proljeće kao svojevrsna priprema za rušenje vlasti...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Komentara 2

BR
brodarevac
08:45 06.02.2017.

Jel i ovo treba da shvatimo kao ugrožavanje položaja Hrvata, i to što narod traži hljeba bori se protiv korupcije i lopova i sve ostalo je ustvari ugrožavanje Hrvatskog naroda. Kad ćete skontati da vas političari lažu i da smo svi ugroženi.

US
una-sana
08:53 06.02.2017.

samo ovaj put bez rusenja i paljenja onog sto je narod gradio vec tu bagru pohvatati ko stakore..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?