Hrvatski logoraši

Opet ćemo svjedočiti protiv Bojadžića, zločin se mora kazniti

06.03.2017.
u 07:00

Nakon što je Prizivno vijeće Suda BiH uvažilo žalbu obrane Nihada Bojadžića, zamjenika zapovjednika odreda “Zulfikar” tzv. Armije BiH, te ukinulo dio prvostupanjske presude kojom je osuđen za zločin počinjen protiv ratnih zarobljenika na području Jablanice 1993. godine, hrvatski logoraši su uputili otvoreno pismo domaćoj javnosti.

Bolna svjedočenja

Osim što je tim ljudima koji su prošli kroz logore tzv. Armije BiH bh. pravosuđe još jednom nanijelo težak udarac svojom odlukom, hrvatski logoraši ipak poručuju kako su spremni doći na bilo koji sud te po tko zna koji put posvjedočiti o zlodjelima koje je počinio Bojadžić. U pismu koje nam je dostavljeno detaljno se opisuju pojedini zločini koje je počinio Bojadžić.

- On je optužen i za zločin nad zarobljenim Hrvatima 28. 8. 1993. godine. Toga dana je tzv. Armija BiH napala hrvatsko selo Doljani. Zarobljeno je više od 250 Hrvata, najviše civila, i oni su odvedeni u logor Muzej. Istu večer Bojadžić dolazi u logor sa svojom pratnjom i nemilosrdno premlaćuje dvojicu zarobljenika. Dvojicu zarobljenika su prisilili na perverzne seksualne radnje, a dvije mlađe ženske osobe su odveli u Zukinu bazu u donjoj Jablanici gdje su bile silovane. Imamo mi još mnogo toga za ispričati...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije