GRAĐANI IZNENAĐENI

Operateri više ne smiju emitirati Novu TV u BiH

televizori
Goran Stanzl/PIXSELL
02.11.2013.
u 13:48

Kabelski operateri ostaju bez programa Nove TV koja je svjesna bh. publike, ali ne želi da se program emitira na način kako se to dosad činilo

Program Nove TV korisnici kabelskih operatera u BiH više neće moći gledati. Tu odluku donijela je Regulatorna agencija za komunikacije RAK nakon pritisaka s popularne hrvatske komercijalne televizije koja je još prije mjesec dana poslala službeni dopis na adrese bh. kabelskih operatera i nadležnih agencija, gdje je tražila da se zabrani reemitiranje njihovog programa na području BiH. Iako su kabelski operateri dosad znali zatamnjivati program ove televizije u BiH, nakon ove odluke emitiranje programa Nove TV morat će biti u potpunosti zaustavljeno. Večernji list je kontaktirao nekoliko kabelskih operatera u BiH, ali oni ili daju šture informacije, ili ih uopće ne žele davati dok detaljno ne analiziraju situaciju i završe sve pregovore s ovom televizijom.

Javljaju se građani

Nova TV je u ovom slučaju i više nego jasna, jer ako kabelski operateri, koji nude sadržaj Nove TV, ne prekinu distribuciju programa ove televizije, Regulatorna agencija za komunikacije će izvršiti monitoring te će u slučaju nepoštovanja odluke moći izreći sankcije od upozorenja do novčane kazne koja može iznositi do 150 tisuća maraka. Ipak, navodno je i Novoj TV u interesu da emitira svoj program u BiH, no želi da sve bude transparentno, a izvori navode da se i samoj televiziji javljaju građani iz BiH koji ih upoznaju sa situacijom oko njihove televizije u ovoj zemlji.

Nada u pozitivan ishod

Pravni zastupnik Asocijacije kabelskih operatera BiH Vlado Slišković potvrdio je da se vrše pregovori s ovom televizijom preko pravnog zastupnika u BiH. - Održan je sastanak i usuglašene su dozvole koje nam trebaju od Nove TV i sada čekamo odgovor. Od njihovog odvjetnika smo saznali da Nova TV ima interes emitirati svoj program u BiH i nadamo se da će ovo pitanje riješiti, istaknuo je Slišković koji kao i većina korisnika vjeruje u pozitivan ishod ove trakavice. Asocijacija kabelskih operatera BiH je prava na reemitiranje programa na području BiH pravdala ugovorima s AMUS-om i Agencijom za zaštitu autorskih prava AGICOA-om, ali je Nova TV u svom dopisu stavila do znanja da nisu opunomoćili nikoga, kao ni bilo koju drugu udrugu registriranu za kolektivno prikupljanje autorskih prava. Korisnici, ipak, vjeruju kako će Novu TV gledati i u budućnosti na kabelskim televizijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?