načelnik Kiseljaka otkrio

Općini Kiseljak oduzeli 150.000 KM izravnih prihoda i preusmjerili ih u federalni proračun

30.12.2017.
u 11:00

Neugodna božićno-novogodišnja “čestitka” ovih je dana stigla na adresu Općine Kiseljak. Pošiljatelj je Vlada Federacije BiH koja je svojom odlukom od 7. prosinca za više od dva i pol puta povećala naknadu za korištenje mineralne vode punionici Sarajevski kiseljak s osam na 30 feninga po litri iskorištene mineralne vode te prihod od koncesije koji se dosad slijevao u proračune Srednjobosanske županije i općine Kiseljak preusmjerila u proračun Federacije BiH.

Prihodi za županiju

Primitak “čestitke” potvrdio nam je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, koji će bitku za obranu prava na proračunska sredstva od korištenja prirodnog bogatstva ove srednjobosanske općine voditi sudskim putem. - Vrlo sam neugodno iznenađen odlukom Vlade Federacije BiH kojom se, uz ogromno povećanja naknade za koncesije, uzimaju prihodi od SBŽ-a i općine Kiseljak. Općina ovakvom odlukom ostaje bez 150 tisuća KM izravnih prihoda na godišnjoj razini.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije