Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Općinama Čapljina i Čitluk 50.000 KM za saniranje lokalnih cesta

Vlada je na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi razmatrala "Analizu stanja u zdravstvu s prijedlogom mjera"
08. prosinca 2015. u 07:00 0 komentara 208 prikaza
vlada hnž

Vlada HNŽ-a je na jučerašnjoj sjednici razmatrala nacrt izmjena i dopuna proračuna HNŽ za 2015. Tijekom rasprave istaknuto je kako su u protekloj godini ostvarene značajne proračunske uštede. Također, donesen je zaključak kako će, zbog značaja tzv. rebalansa proračuna, ministarstva i druga tijela županijske uprave još jedanput razmotriti proračunske stavke iz njihovih resora te, eventualne, prijedloge za izmjene dostaviti Ministarstvu financija na usuglašavanje. Vlada će, potom, na idućoj sjednici glasovati o izmjenama i dopunama proračuna HNŽ za 2015. Ona je na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi razmatrala "Analizu stanja u zdravstvu s prijedlogom mjera".

U iscrpnoj analizi je, između ostalog, istaknuto kako je žurno potrebno zaustaviti rast dugovanja i osigurati dodatna sredstva za zdravstvo, odnosno povećati prihodovnu stranu zdravstvenih ustanova uz smanjenje rashodovne strane. Naglašena je, također, potreba izrade strateškog plana razvoja ljudskih resursa u zdravstvu za HNŽ. Također, nakon provedenog javnog poziva Vlada je usvojila odluku o odabiru projekata s pozicije potpore udrugama osoba s invaliditetom, kojom je poduprla rad 20 udruga s područja HNŽ u iznosu od 40.000 KM.

Također, donijela je i odluku o davanju suglasnosti Federalnom ministarstvu zdravstva za provedbu postupka usklađivanja kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriju FBiH sa Zakonom o radu. Ukupno 50.000 KM odobreo je općinama Čitluk i Čapljina za saniranje ceste Tapačko polje- R-425 i lokalne ceste Čučkovina.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.