Hvale vrijedna

Općina u BiH za svako novorođeno dijete izdvaja 800 KM

06.03.2021.
u 16:17

U Tomislavgradu održana je druga radna sjednica novoizabranog Općinskog vijeća, a među važnijim tačkama dnevnog reda našao se općinski proračun za tekuću, 2021. godinu te izmjena i dopuna Odluke o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu.

Odluka je jednoglasno usvojena, a obradovala je i buduće korisnike.

"To je pohvalna odluka od Općine i znači mi puno jer mogu opremiti bebu za početak. Ovo mi je četvrto dijete, prije nije bilo naknade. Znači, samo s ovim ću iskoristiti tu naknadu", kaže Iva Leto, stanovnica Eminovog Sela.

Inače, prva odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu roditelja s prebivalištem na području tomislavgradske općine donesena je 2014. godine i iznosila je 200 maraka za svako novorođeno dijete, piše federalna.ba.

Danas je to sasvim drugačija priča.

"U skladu s mogućnostima izglasali smo da za svako novorođeno dijete od 1. travnja Općina isplaćuje 800 KM", ističe Ivan Buntić, načelnik Općine Tomislavgrad (HNP).

 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?