tijekom 2016. godine

Općina Prozor-Rama izdvojila 2,5 milijuna KM za potporu obrazovanju

Prozor-Rama
30.01.2017.
u 09:46

Općina Prozor-Rama u 2016. godini uložila je više od 2,5 milijuna maraka za poboljšanje uvjeta obrazovanja u pet osnovnih škola, u jednoj srednjoj školi te u dječjem vrtiću.

"Na prvom mjestu su roditelji i učenici, te je većina potpora uplaćivana za poboljšanje njihovog statusa. Roditeljima je za svako dijete pri upisu u prvi razred isplaćena potpora u visini od 250 maraka, pa je ukupno isplaćeno 27 250 maraka te vrste potpore", priopćeno je iz Općine Prozor-Rama, prenosi Fena. 

Iz općinskog proračuna financiran je i prijevoz za sve učenike osnovnih i srednje škole, za što je izdvojeno 789 721 marka.

Za materijalne troškove osnovnim i pomoć srednjoj školi Općina je isplatila 434 334 marke, a najviše je uloženo u kapitalna poboljšanje uvjeta rada u školama.

"Izvršena je rekonstrukcija i obnova u školama Gračac, Gračanica, Šćipe, Ustirama, područno odjeljenje Gračac, te centralna škola Prozor kao i područno odjeljenje u Lapsunju, Ripci i odjeljenje u Rumbocima. Za potrebe Srednje škole Prozor općina je izvršila izgradnju i opremanje nove zgrade škole te su, između ostalog, u tu školu uvedena i nova zanimanja", navodi se u priopćenju.

Općina Prozor-Rama pomogla je i ramske studente za čije je stipendije izdvojeno ukupno 406 450 maraka, za potpore za doktorske i specijalističke studije u iznosu izdvojeno je 6000 maraka, dok je za potrebe odrađivanja pripravničkog staža pripravnicima isplaćeno 101 312 maraka.

"Zbrajajući sve ove navedene potpore dobijemo da je Općina Prozor-Rama samo za ovaj segment u 2016. godini isplatila 2,54 milijuna maraka. Na taj način je Općina Prozor-Rama pokazala veliku naklonost sustavu obrazovanju, pomažući i učenike i roditelje ali i školske institucije, od upisa u školu pa do završetka školovanja uključujući i pripravnički staž", stoji na kraju priopćenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije