sastanak fokus grupe

Općina Čitluk partner u razvoju turističkog modela Mostar Hub and Spokes

08.09.2022.
u 12:55

U dvorani za sastanke Općine Čitluk u četvrtak je održan sastanak fokus grupe na kojem su sudjelovali predstavnici USAID Turizma, Općine Čitluk, Turističke zajednice HNŽ-a i predstavnici turističkog sektora s područja Općine Čitluk.

Predstavnici projekta USAID-a "Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini" na sastanku su prezentirali Mostar Hub and Spokes model i njegove prednosti te objasnili mogućnosti kreiranja bogatije turističke ponude, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Ističu kako Mostar Hub and Spokes model ima za cilj povećanje broja posjetitelja, potrošnje i dužine boravka u Gradu Mostaru i njegovim okolnim općinama i gradovima koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini.

Kako se navodi u priopćenju, Mostar i okolne općine bit će dio marketinških i promotivnih napora kojima će USAID Turizam i Turistička zajednica HNŽ-a podržavati ove mikro-destinacije u razdoblju 2022./2023. godine.

"Model Mostar Hub and Spokes će povezivati Mostar (Hub) s destinacijama, atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini (Spokes), kroz paket cjelodnevnih ili poludnevnih ponuda, nudeći raznolike opcije putovanja i izleta što regionalne i međunarodne putnike dovodi do produljenog boravka i povećane potrošnje po posjetitelju, čime se povećavaju lokalne ekonomske koristi, nova ulaganja i otvaranje radnih mjesta", poručeno je nakon sastanka.

Dalje se kaže kako bi navedenim projektom trebali biti obuhvaćeni Neum, Ravno, Čitluk, Nevesinje, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Stolac i susjedna općina Berkovići, Ljubinje i Konjic, kao i šire područje Grada Mostara.

Općina Čitluk raspolaže brojnim i raznolikim sadržajima poput vinskih cesta, najstarijeg vinskog podurma, muzeja, duhovnim sadržajima i brojnim ostalim zanimljivostima koje bi mogle privući posjetitelje.

"Također, Općina Čitluk zahvaljujući razvijenom hodočasničkom turizmu raspolaže velikim brojem ugostiteljskih objekata i smještajnih kapaciteta, a sve turističke potencijale na sastanku su na najbolji način predstavili nazočni predstavnici Općine Čitluk, Turističke zajednice HNŽ-a i predstavnici iz turističkog sektora", stoji na kraju priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?