LAUREATI PEČATA

Oni su dokazali da u BiH nije sve crno i da je uspjeh moguć

pečat
Foto: VL
28.03.2014.
u 10:44

Enes Bešlagić i Blažo Grković svojim nastupom dali su humorističnu notu ovogodišnjoj manifestaciji

Laureati Večernjakova pečata sinoć su izazvali brojne reakcije u dvorani, ali sigurno i pred malim ekranima. Na 100. godišnjicu početka I. svjetskog rata Miloni von Habsburg Pečat za mir je uručio Gavrilo Princip. Ova gesta ujedno je bila i čin pomirenja nakon 100 godina, a samim tim i spektakl. Pečat za međureligijski dijalog je dobio Husein ef. Kavazović, a u njegovo ime priznanje koje je uručio predsjednik Sabora RH Josip Leko je primio Salem ef. Dedić. Sportski uspjeh godine je reprezentacija BiH, dok je Sportaš godine u BiH Ivan Dodig.

Nagradu Ivici Osimu je uručio Jonathan Moore, visoki dužnosnik State Departmenta. Upravo je Osim dobio najviše aplauza za svoj govor tijekom sinoćnje svečanosti. Davor Ivo Stier je uručio nagradu Ivanu Dodigu. Urednik sadržaja Večernjeg lista iz Zagreba Dražen Klarić sinoć je uručio Pečat za Zvijezdu godine u BiH mladoj pjevačici Ilmi Karahmet, dok je poznati glumac Enes Bešlagić Pečat za pothvat godine dodijelio Blažu Grkoviću, Dječak Gojko Đurić koji se brine o svome bolesnom ocu ponio je Pečat Ponos BiH, a priznanje je uručio glavni urednik Večernjeg lista Goran Oruglić. Fahrudin Radončić s velike pozornice Kosače uručio je Jurlinku Rajiču Pečat za kulturni događaj godine u BiH. Prvoj ženi na čelu Sveučilišta u Mostaru Ljerki Ostojić dodijeljen je Pečat za znanost, a čast da uruči ovu nagradu pripala je ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu. Pečat u kategoriji Naše gore list pripao je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. On sinoć nije bio u Mostaru, tako da će mu nagrada biti uručena naknadno. Sulejman Tihić proglašen je političarem godine u BiH. Nagradu je u Šamcu uručio direktor BHRT-a Muhamed Bakarević. Prva žena na čelu jedne vlade u BiH, premijerka RS-a Željka Cvijanović ponijela je Pečat za međupolitički dijalog. Glavni urednik Avaza Fadil Mandal je uručio nagradu. Prestižna nagrada, Pečat za gospodarstvenika godine dobio je Goran Vlahović.

Nagradu je Vlahoviću uručio Ivan Vlaho, direktor UniCredit banke. Sinoć je uručen Pečat predstavnicima Njemačke, Bundestaga i Gospodarskoj komori Njemačke. Prestižno priznanje je uručio predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda.

Aleksandar Vučić dobio je Pečat za regionalnog lidera, a nagradu je uručila Valentina Rupčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije