U Mostaru obilježeno 29 godina od utemeljenja HRHB

'Oni koji omalovažavaju Herceg-Bosnu, omalovažavaju i hrvatski narod i njegove branitelje'

Foto: Fena
1/3
28.08.2022.
u 19:17

Hrvati su kao narod ranih devedesetih jasno prepoznali sve opasnosti koje vrebaju te su se samoorganizirali kroz Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosne, HVO i Hrvatsku republiku Herceg-Bosne, poručio je Soldo

Kod spomenika ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru je u nedjelju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježeno 29 godina od uspostavljanja Hrvatske republike Herceg-Bosne.

Obilježavanje je održano u mnogim gradovima diljem BiH, a u Mostaru su vijence položila izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne te Ministarstvo obrane i Oružanih snaga BiH.

- U najtežim ratnim zbivanjima utemeljena je Hrvatska republika Herceg-Bosna, a malo se do toga danas promijenilo. Mišljenja sam da moramo čuvati vrijednosti za koje su poginuli hrvatski branitelji. S ovog mjesta šaljemo poruke da smo se spremni boriti za opstojnost i budućnost hrvatskog naroda – rekao je ministar za pitanja branitelja u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije Oliver Soldo.

Osvrnuo se i na to da neki danas Herceg-Bosnu nazivaju „takozvanom“.

- Oni koji omalovažavaju Herceg-Bosnu, omalovažavaju i hrvatski narod i njegove branitelje koji su ginuli za slobodu. Nikada nismo bili izvan okvira BiH, a ovaj prostor kojega nisu mogle obraniti tadašnje institucije BiH obranili smo mi – poručio je Soldo.

Po njegovim riječima, Hrvati su kao narod ranih devedesetih jasno prepoznali sve opasnosti koje vrebaju te su se samoorganizirali kroz Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosne, HVO i Hrvatsku republiku Herceg-Bosne.

- Ona područja gdje su Hrvati živjeli, a koji se nisu na taj način organizirali platila su, nažalost, veliki danak. Kasnije su neki pokušali prekrajati povijest i oduzeti ono što je hrvatski narod obranio i oslobodio, međutim, mi smo tu da svjedočimo istinu i da na tim temeljima gradimo budućnost – zaključio je Soldo.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Jero
Jero
08:32 29.08.2022.

Čime se budala ponosi,pametan se stidi.UZP - HAG.

HA
Habuhabuhabu
07:32 29.08.2022.

Koje crnilo.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije