ukusno i slasno

Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!

Foto: Depositphotos
18.01.2021.
u 08:51

Kremaste kocke od vanilije su jedinstven kolač koji će neopisivo lako ući na popis vaših omiljenih deserta.

Sastojci za kore:

5 jaja
6 žlica šećera
50 ml vode
50 ml ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
7 žlica mekog brašna
1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

700 ml mlijeka
80 g (2 vrećice) pudinga od vanilije
4 žlica šećera
1 žličica ekstrakta s okusom vanilije
100 g maslaca

Priprema:

Uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Umiješajte bjelanjke uz postupno dodavanje šećera. Miješajte dok pjena ne postane čvrsta. Zatim dodajte žumanjke i vodu pa ulje, sve dok potpuno ne umutite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo, što možete umiješati i mikserom, piše Dnevno.hr. 

Istresite smjesu u obložen lim za pečenje 30 x 20 cm pa ostavite da se peče oko 30 minuta. Kada ga stavite u pećnicu, smanjite na 180 stupnjeva.

Puding i šećer pomiješajte pa nalijte 200 ml hladnog mlijeka te izmiješajte da nema grudica. Ostatak mlijeka stavite da proključa pa zakuhajte razmućeni puding i miješajte dok se ne zgusne. Preko skuhanog pudinga stavite plastičnu foliju, tako što ćete je zalijepiti na puding te istisnuti zrak. Ostavite da se ohladi.

Kada se puding ohladio, izmiksajte ga malo mikserom pa dodajte nasjeckani maslac i sve zajedno umutite. Ako budete radili s margarinom, prvo ga umutite pa tek onda dodajte kremu. Maslac ne morate jer se on bolje i lakše ugrađuje u kremu od margarina.

Ohlađen biskvit prerežite vodoravno tako da dobijete dvije tanke korice. Na prvu koricu nanesite cijelu kremu i poklopite drugom. Ostavite u hladnjaku sat-dva, pospite po želji šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?