Europski komesar za proširenje

Oliver Varhelyi idući tjedan dolazi u BiH, sastat će se s političkim liderima

Oliver Varhelyi
19.11.2021.
u 17:42

Europski komesar za proširenje Oliver Varhelyi dolazi sljedeći tjedan u Bosnu i Hercegovinu. Prema prvim informacijma, sastat će se s liderima političkih stranaka u BiH.

Zbog političke krize, kako je mnogi nazivaju - najteže od Daytona, mnogi europski i svjetski dužnosnici posjetili su BiH u proteklom razdoblju i obavili razgovore s liderima stranaka, piše Avaz. 

Ovaj tjedan u BiH je boravio savjetnik američkog državnog tajnika Derek Collet, a u njegovom izaslanstvu bio je i Gabrijel Escobar, posebni američki izaslanik za zapadni Balkan.

Varhelyi je ranije poslao poruku političkim dužnosnicima u Bosni i Hercegovini.

- Želimo da akteri u BiH poštuju i u potpunosti provode Daytonski sporazum. Potrebna je Bosna i Hercegovina koja je funkcionalna sa svim državnim ustanovama i pozivam sve aktere da poštuju taj naš zahtjev. On nije samo u interesu EU i stabilnosti u regiji već i u interesu naroda BiH - rekao je Varhelyi u vezi političke krize.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?