sjednica

Okončana sjednica Zastupničkog doma PSBiH o stanju u pravosuđu u BiH

14.06.2017.
u 15:35

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH okončao je raspravu o Informaciji o stanju pravosuđa u BiH, s posebnim osvrtom na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Nakon okončane rasprave,Zastupničkom domu obratio se i predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milan Tegeltija koji je kazao da je korupcija u društvu sistemski problem, a „sistemski problem se mora rješavati sistemskom promjenom ne samo jednog segmenta vlasti nego svih segmenata vlasti u društvu“.

Govoreći o pritiscima na pravosuđe, istaknuo je da ne postoji predmet u kome jedna stranka treba da bude favorizirana, ističući da su stranke ravnopravne u sudu.

- Onaj predstavnik političke vlasti koji s pozicije političke moći koju ima zastupa jednu stranu u sporu, taman to bila i država, čini politički pritisak na pravosuđe. Molim vas da to ne radite - poručio je Tegeltija zastupnicima.

Izrazio je nadu da će zaključci koji će proisteći iz današnje rasprave biti oni „koji će nam pomoći, a ne koji će cementirati neke uvriježene zablude o tome da pravosuđe ništa ne radi“.

S obzirom na to da je tokom poslaničke rasprave o  Informaciji o stanju pravosuđa u BiH predloženo više zaključaka, dogovoreno je da ih Kolegiji i prošireni Kolegij Predstavničkog doma pregledaju i pokušaju napraviti sublimirani prijedlog zaključaka o kojem bi se poslanici izjasnili na narednoj sjednici, ne isključujući mogućnost svakom poslaniku da insistira na svojim zaključcima.

Sjednica je okončana, a nakon kraće pauze trebala bi započeti nova sjednica Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?