postignut dogovor

Okončan prosvjed radnika Tuzlakvarca

prosvjed
28.04.2016.
u 21:29

Nakon postignutog dogovora i potpisanog Protokola o načinu rješavanja problema u vezi s radom Tuzlakvarca, radnici ove kompanije prekinuli su štrajk, priopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove županijskih organa Tuzlanske županije.

Protokol predviđa da kompanija Tehnograd company d.o.o. Tuzla poduzme mjere i putem sporazuma o poslovno- tehničkoj suradnji s kompanijom Tuzlakvarc omogući radno angažiranje radnika Tuzlakvarca, prenosi Fena.

Ovaj dokument predviđa i da Tehnograd company preuzme određene financijske obaveze te da se pokaže spremnost kompanije da u idućem periodu preuzme koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska, a time i omogući rad ovih radnika.

Ovakvim rješenjem potvrđeno je opredjeljenje Vlade Tuzlanske županije da Tuzlakvarc u trenutnim uvjetima u kojima egzistira, s blokiranim transakcijskim računima ne ispunjava uvjete za dodjelu koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska.

Kako je rečeno u priopćenju, zahvaljujući dobroj volji vlasnika kompanije Tehnograd company iznađeno je za radnike prihvatljivo rješenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?