Mnogi Ukrajinci u Međugorju su pronašli i odgovore na pitanja koje su godinama tražili

Oko 3500 hodočasnika iz Ukrajine u Međugorju

27.12.2021.
u 16:15

Oko 3500 hodočasnika iz Ukrajine ovaj Božić provest će u Međugorju. Oni su se sa svojim svećenicima danima vozili kako bi prešli oko 2000 kilometara i došli Kraljici Mira.
Na jednoj od granica čekali su nevjerojatnih trinaest sati dok ih nisu pustili, ali ni to ih nije pokolebalo na njihovu hodočašću pa sada sretni u Međugorju obilaze molitvena mjesta i sudjeluju na molitvenom programu.
U pratnji ovih hodočasnika je i oko 100 svećenika. Najvažniji dio hodočašća za njih je, kao i za sve hodočasnike koji dolaze u Međugorje, večernji molitveni program, kao i molitva krunice na Podbrdu, puta križa na Križevcu, a u sklopu hodočašća, uz molitvu, slušali su i katehezu međugorskog župnika fra Marinka Šakota te svjedočanstva bivših ovisnika iz zajednice Cenacolo. Dijeleći svoja iskustva, Ukrajinci kažu kako su zahvalni Majci Božjoj što ih poziva u Međugorje - mjesto gdje osjećaju milosnu blizinu nebeske Majke jer u ovo teško vrijeme u Međugorje je moguće doputovati samo uz njezinu pomoć i posebnu zaštitu. Hodočasnici dolaze s različitim osobnim nakanama, a i da mole za mir u Ukrajini i završetak pandemije.
- Mnogi su pronašli i odgovore na pitanja koje su godinama tražili. Majka Božja donosi radost i nadu. Svatko u svom srcu nosi veliku zahvalnost Djevici Mariji i Bogu što su ih pozvali u Međugorje - kazali su za Radio Međugorje ukrajinski hodočasnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije