Upisi u škole

Ogroman pritisak za zanimanje medicinske sestre i tehničara

27.06.2016.
u 11:00

Završen je prvi upisni krug u dvjema ljubuškim srednjim školama. U Gimnaziji je planirano da se upiše 120 učenika, u četiri razredna odjela. Prijavilo se ukupno 100 učenika koji ispunjavaju uvjete upisa, a to je bodovni prag od 45 bodova. To znači da je ostalo još 20 slobodnih mjesta. Ravnatelj škole Goran Skoko kaže da će rezultati upisa biti objavljeni u danas, 27. lipnja, na oglasnoj ploči škole, a u utorak, 28. lipnja, učenici će se, od 8 do 12 sati, moći upisati u prvi razred. U SSŠ Ruđera Boškovića predviđeno je za upis u sedam odjela ukupno 210 učenika. Za agroturističke tehničare prijavilo se 25 učenika, tako da mjesta ima za još njih petero. Za tehničara za mehatroniku prijavljeno je 34, od njih 28 koji zadovoljavaju uvjete, pa mjesta ima za još dvoje. Zanimanje medicinske sestre ili medicinskog tehničara izazvalo je pravi bum.

- Imamo ogroman pritisak, iznimno puno interesenata. Prijavljeno je 48 učenika, a od njih, 44 ispunjava uvjete, bodovni prag od 42 boda. Primili smo ih 30 i osnovat ćemo još jedan odjel od 30 učenika. Ovo je druga godina kako se izučava to zanimanje, pritiska je bilo i lani. Tada smo ih primili 30, vjerujući kako će oni koji nisu uspjeli, upisati neka druga zanimanja, međutim, otišli su u Grude u medicinsku školu. Zbog toga ćemo im udovoljiti s dva odjela - kaže Ivan Šaravanja, ravnatelj SSŠ Ruđera Boškovića. Za kuhare i konobare prijavilo se 27 učenika, prima ih se 30, tako da mjesta ima za još troje. Za smjer ekonomista želi se upisati 27 učenika, još su slobodna tri mjesta. Za ekonomske tehničare nema zanimanja, prijavilo se samo dvoje učenika i to će se zanimanje ugasiti. Za izučavanje automehaničarskog zanata zanimanje je pokazalo samo devetero učenika, može se upisati još 21. Od planiranih 210 mjesta, prijavila su se ukupno 172 učenika, što znači da još ima 38 slobodnih mjesta za drugi i treći upisni krug. Drugi upisni krug bit će 29. lipnja, rezultati će biti objavljeni 1. srpnja, a upis je planiran za 2. srpnja. Treći upisni krug je 24. kolovoza, rezultati 25. kolovoza i upis 26. kolovoza. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?