IZNENAĐENI OTKAZIVANJEM POSJETA

Oglasile se sigurnosne službe iz BiH: Nisu postojale informacije o ugroženosti Milanovića

milanović vatikan
19.12.2021.
u 16:28

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, potvrdio je za Klix.ba da nisu postojali nikakvi podaci o sigurnosnim prijetnjama uoči planiranog dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića. Vilić je kazao da su u proteklom razdoblju radili zajedno s kolegama iz MUP-a Srednjobosanske županije i policijskim agencijama iz Republike Hrvatske kako bi posjeta predsjednika Milanovića bila na visokoj razini. "Tijekom priprema posjete nismo imali niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu prijetnju ili ugroženost predsjednika Hrvatske tijekom boravka u Bosni i Hercegovini. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti predsjednika Zorana Milanovića tijekom boravka u BiH", rekao je Vilić. Glasnogovornik Hasan Hodžić kaže da MUP SBŽ nije došao do informacija koje bi ukazivale na ugroženost predsjednik Republike Hrvatske tijekom kretanja i boravka na području ove županije.

"Sigurnosna situacija u našej županiji je zadovoljavajuća po svim sigurnosnim parametrima, a ako promatramo posljednjih nekoliko godina uočavamo stalnu tendenciju poboljšanja sigurnosti na našem području", rekao je.

Istaknuo je da je MUP SBŽ blagovremeno poduzeo sve nužne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Republike Hrvatske na ovom području. "To između ostalog podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog stožera na razini MUP-a koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno, planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika Jedinice za javni red i mir i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBŽ", izjavio je Hodžić piše Klix.ba. Podsjetimo, najavljeni posjet predsjednika Republike Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini i odlazak na obilježavanje 28. obljetnice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” otkazuje se zbog sigurnosnih razloga, objavio je Ured predsjednika.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?