Ostali bez 3,5 milijuna eura

Offermann povukao donaciju za obnovu Trebevićke žičare

zicara
25.01.2016.
u 18:18

Donator Edmond Offermann objavio je povlačenje donacije za obnovu sarajevske žičare u iznosu od 3,5 milijuna eura kojim bi se financirao dio poslova na pokretanju žičare koja bi se vodila od središta grada do Trebevića.

Cijeli projekt obnove Trebevićke žičare vrijedan je šest milijuna eura, a donator Edmond Offermann odlučio je donirati 3,5 milijuna eura. Sada, njegovim povlačenjem donacije, obnova žičare postaje upitna jer je riječ o 60 posto neophodnih sredstava.

Međutim, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić tvrdi kako početak gradnje nije upitan usprkos činjenici da je donacija povučena.

Gradske vlasti su imale nekoliko uvjeta za realizaciju donacije, kao što su rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih za vlasništvo dolinske i brdske postaje žičare, osiguranje preostalog iznosa novca neophodnog za obnovu žičare te druge radnje, piše Al Jazeera.

Imovinsko-pravni odnosi između KJKP Grasa i Grada Sarajeva riješeni su nakon dugo godina čime projekat renoviranja trebevićke žičare u Sarajevu može početi, rekao je danas gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Donator tvrdi da Gradska uprava nije ispunila niti jednu od preuzetih obveza, pa je privatna novčana donacija – povučena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?