Predstavljeni kandidati za Večernjakov pečat

Oduševljenje kandidata za Osobu godine, nominacija im je dodatni vjetar u leđa

04.05.2021.
u 09:53

“Dvadeseti za dvadesetu” - slogan je 20. Večernjakova pečata za koji je kampanja počela jučer objavom 150 nominiranih u kategorijama: Ponos BiH, koja se dijeli na Humanost, Pothvat i Uspjeh godine, zatim Politika koju, uz domaće, čine i strani političari koji lobiraju za BiH, te Gospodarstvo, Sport, Kultura, Scena, Znanost i medicina, Religija..., a imena sve bolja od boljih. To nam je nakon jučerašnjeg iščitavanja u novinama otkrio jedan od kandidata, piše Večernji list BiH. 

Vrijedan rad godinama

- Kad sam vidio samo svoje ime i prezime, mislio sam da sam Osoba godine, a onda, kad sam iščitao i biografije ostalih sudionika, pitao sam se zaslužujem li biti tu. Impresivno je ovo što je napravljeno jer nisam se nadao da netko prati moj rad. Kad sam se jednom pojavio u medijima, smatrao sam da je to sve i da ću se morati načekati da me do nekog novog, većeg uspjeha netko primijeti. Međutim, vi ste zabilježili i ono što sam postigao u prošloj godini, ali i ono na čemu sam vrijedno radio godinama, a prošlo je nekako nezamijećeno u javnosti. Hvala vam na tome - kazao je kandidat koji je jučer zamijetio svoju kandidaturu. A pune ruke posla sinoć je imao i prepoznatljivi televizijski urednik i voditelj, jedan od najistaknutijih i najdugovječnijih u BiH, Dževdet Tuzlić. Kroz 90-minutnu emisiju naziva “Ususret Večernjakovu pečatu” Tuzlić je predstavio one koji su se našli među najboljima. Repriza emisije je danas u 12.30. Među onima koji su istaknuli vrijednost Večernjakova pečata bili su i njegovi medijski promotori i partneri, glavni ravnatelji s dviju državnih televizija - HRT-a i BHRT-a. Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić kazao je da je Večernjakov pečat godinama prepoznatljiv brend. - Nije lako svih ovih godina podizati ljestvicu kvalitete kao što to rade organizatori Večernjakova pečata. Godinama je to prepoznatljiv brend u BiH, a i šire - istaknuo je glavni ravnatelj.

Također, naglasio je da je ovo jedan od projekata koji povezuje ljude s obiju strana granice. Ocjenu izvrstan za Večernjakov pečat daje i Belmin Karamehmedović, glavni ravnatelj BHRT-a, koji pak smatra da će i u godinama koje predstoje manifestacija nastaviti rasti. - Siguran sam da će Večernjakov pečat nastaviti svoj uspješan hod i nakon ovog 20. rođendana i da će, kao što su nas ljudi iz Večernjeg lista navikli, tu ljestvicu uspješnosti podizati na još višu razinu - naglasio je prvi čovjek državne televizije u BiH. Prošle godine, u pandemijskim uvjetima, Večernjakov pečat održan je na više lokacija, a priznanje za Osobu godine u BiH na kraju je osvojilo troje zdravstvenih djelatnika koji su iz BiH, a dali su svoj doprinos u borbi protiv pandemije u trima različitim državama. Radi se o Alenu Šeraniću, Dariji Kisić Tepavčević i Alemki Markotić. Njima je preko Večernjakova pečata čestitao ni više ni manje nego generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, a koji je tom prigodom poslao i poruku BiH.

Realizacija manifestacije

O prošlogodišnjoj manifestaciji prvi čovjek BHRT-a Belmin Karamehmedović ističe kako je opravdala sva očekivanja te da vjeruje kako će i ovaj projekt biti spektakularan. - Mislim da je i prošlogodišnja manifestacija opravdala sva očekivanja i bila pravo osvježenje te na neki način iznenađenje kada govorimo o samoj realizaciji manifestacije za koju smo svi mi koji smo sudjelovali dobili čestitke - naglasio je Karamehmedović. Spektakl ide dalje, Direkcija Večernjakova pečata i Ocjenjivački sud nastavljaju s danonoćnim radom kako bi finale 28. svibnja poslalo pozitivnu sliku Bosne i Hercegovine u svijet, a kako bi privuklo i pozornost svjetske javnosti na ovu zemlju čiji je Pečat jedan od najvećih, ako ne i najveći promotor.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?