KREMASTA SLASTICA

ODUŠEVITE UKUĆANE: Brz i jednostavan kolač s jabukama i pudingom

Nevena Josipović
25.10.2021.
u 07:07

Za izradu ovog kolača sve namirnice vjerojatno već imaš kod kuće, brz je, jednostavan i prije svega ukusan. Prilikom kuhanja jabuka, na tebi je da odlučiš želiš li osjetiti komadiće ili ih skuhati tako da budu skroz mekane, piše Gastro.24sata.hr.

U nastavku pročitaj recept i oduševi svoje ukućane ovom brzom i kremastom slasticom. 

Sastojci za biskvit:  

5 jaja

5 žlica šećera  

5 žlica glatkog brašna

1 prašak za pecivo

Nadjev

1,5 kg očišćenih jabuka

1 l vode 

3 pudinga od vanilije

30 dag šećera

Ukras

4 dl slatkog vrhnja za šlag

Priprema:

Za izradu biskvita napravi snijega od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksaj žumanjke i šećer. Sjedini snijeg i smjesu od žumanjaka i šećera. 

Zatim, uz neprestano miješanje pjenjačom, dodaj žlicu po žlicu brašna. Za kraj dodaj prašak za pecivo i lagano promiješaj. 

Biskvit izlij u neku srednju tepsiju i stavi peći na 180 stupnjeva, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. 

Za nadjev očišćene jabuke nareži na sitne kockice, stavi u veći lonac, uspi šećer i dodajte 8 dl vode.  

Stavi na vatru, promiješaj i kuhaj dok jabuke ne omekšaju. Zatim izvadi jabuke i posloži ih na biskvit (on može biti još topao, ne smeta). 

U 2 dl vode izmiksaj pudinge od vanilije i dodaj u vodu u kojoj su se kuhale jabuke. Miješaj na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Vruću kremu izlij na jabuke i poravnaj.  Kada se kolač hladi, izmiksaj slatko vrhnje u šlag i premaži ga preko kreme.

Stavi u hladnjak na par sati i posluži.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?