Široki Brijeg

Održano predavanje za studente politologije

12.05.2016.
u 08:00

Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević i predsjednik GV Vinko Topić sa suradnicima održali su predavanje za studente politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Mirko Pejanović, nositelj kolegija “Znanost o upravi, javna uprava i samouprava u BiH”, u okviru kojega je održano predavanje “Zakonsko-statutarni koncept, organizacija i funkcioniranje uprave u Širokom Brijegu”, u uvodnom dijelu uputio je na edukativni značaj predavanja te da se, osim teorijski, studenti i praktično obrazuju o važnim aspektima rada i funkcioniranja jedinice lokalne samouprave. Nakon prikazivanja 15-minutnog dokumentarnog filma “Široki Brijeg - kulturno, športsko i gospodarsko središte”, pomoćnik gradonačelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Dalibor Markić govorio je o zakonsko-statutarnom konceptu funkcioniranja Grada Širokog Brijega, s posebnim osvrtom na Statut Grada i pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta. Vinko Topić govorio je o radu i funkcioniranju GV, kao i izboru i radu stalnih i povremenih radnih tijela Gradskog vijeća. Kraljević je izlagao o temi “Široki Brijeg - jučer, danas, sutra”. Nakon uvodnog dijela u kome je kratko govorio o povijesti Širokog Brijega, do 90-ih godina, kada je Široki Brijeg bio jedna od najnerazvijenih jedinica lokalne samouprave, do danas, kada je Široki Brijeg jedna od najrazvijenijih općina/gradova u Hercegovini, odnosno u BiH. Kraljević je govorio o aktualnim socijalnim, gospodarskim i društvenim prilikama istaknuvši kako je u tijeku izrada dvaju ključnih dokumenata u daljnjem razvoju Širokog Brijega - strategija razvitka i prostorni plan. Drago Martinović govorio je o važnosti javnosti i transparentnosti lokalne samouprave istaknuvši izravni prijenos sjednica GV te mogućnost kontaktiranja GU elektroničkom poštom, na službenoj web-stranici...

Nakon predavanja u GU Široki Brijeg, u organizaciji županijskoga Ministarstva pravosuđa i uprave, u dvorani Skupštine ZHŽ za studente je održano predavanje o temi “Zakonski koncept organizacije i funkcioniranja Zapadnohercegovačke županije”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije