fojnica

Održano osmo izdanje međunarodnog Oldtimer festivala koji organizira Oldtimer klub Fojnica

06.09.2016.
u 10:00

Završeno je još jedno, osmo po redu izdanje međunarodnog Oldtimer festivala koji u Fojnici organizira istoimeni Oldtimer klub. Osim Fojnice, u tri dana trajanja ovog događaja, u razgledavanju starih automobila uživali su i Kiseljačani te Kreševljaci.

Čak 81 sudionik, odnosno član posade, potrudio se kako bi u najljepšem svjetlu zasjala 43 oldtimera.

Najstariji među njima ponovno je bio američki Buick proizveden 1922. godine.

Mađarske posade

Vozilom, koje za šest godina puni stotu, u Fojnicu se dovezao Mađar Rudolf Adamco.

Adamco na festivalu odltimera u Fojnici sudjeluje od samog početka, a ove je godine stigao s najbrojnijom posadom, točnije ukupno osam posada iz Mađarske sudjelovalo je na ovogodišnjem Oldtimer Festu koji se osmi put održao u Fojnici.

Osim nagrade za najstarije vozilo te najbrojniju posadu koja im je dodijeljena na međunarodnome Oldtimer festivalu održanom u Fojnici, Mađari su se okitili i nagradama za najoriginalniji vozilo, koju je dobio Janoš Sito s vremešnim fordom, najtežu posadu te svima posebno dragu nagradu - onu za najvozilo po izboru posjetitelja.

Ova nagrada pripala je jednoj dami, a riječ je o Imre Lari, vozačici MG cabria iz 1951. godine koji je jednostavno plijenio pozornost posjetitelja u svim mjestima kroz koja se provezao.

Obilazak znamenitosti

Na ispitu spretnosti najbolji je bio Nezir Maglić iz Žepča, najzahtjevniju posadu imali su domaćini Oldtimer klub Fojnica, najveseliji su bili Zagrepčani, članovi Oldtimer kluba Zagreb, dok je nagrada za najudaljeniju posadu pripala vozačima iz Njemačke.

Dok su ljubitelji oldtimera uživali u njihovu razgledavanju, organizatori su članovima posade pripremili obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti Kreševa i Fojnice te obilazak etno sela i prirodnih krajolika. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?