MOSTAR

Održani ispiti za radioamatere

13.11.2021.
u 16:22

Ovih dana završen je tečaj za radioamatere kojega su uspješno završila 27 prijavljena kandidata. Tečaj se sastojao od teoreskog i praktičnog dijela koji je prezentiran u osnovnim i srednjim školama u Širokom Brijegu, Mostaru, Čapljini i Livnu. 

Zbog epidemioloških mjera jedan dio obuke sastojao se od online predavanja. 
Ovo je drugi tečaj u 2021 godini a radioamateri su dobili nova 54 člana u ovoj godini. Uz Zajednicu radioamatera Herceg Bosne obuku za radioamatere podržali su Federalno ministarstvo razvoja, Regulatorna agencija za komunikacije, GSS u BiH i Planinarski savez Herceg Bosne. Kroz radioamaterizam se znatno podiže nivo tehničke kulture  mladih ljudi a bavljenjem ovim hobijem  stječe se znanje i vještina iz oblasti elektronike. 
Radioamateri djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području elektronike, radijskih i satelitskih komunikacija a u svrhu razvoja, zaštite i promidžbe radioamaterizma i radioamaterske djelatnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije