Široki Brijeg

Održana večer folklora i kulturne baštine

14.08.2016.
u 07:00

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Kulturno-umjetničkog društva “Ganga”, a u sklopu programa obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava, održana je večer folklora i kulturne baštine pod nazivom “Brijeg Široki slavno ti je ime”.

Narodno stvaralaštvo

U programu je nastupilo 13 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškoga, Posušja, Gruda i Imotskoga (Republika Hrvatska), a predstavljeno je izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine i Imotske krajine u pjesmi, plesu, kao i tradicijska glazbala.

“Gango moja, uvik sam te piva i pivat ću te dok me bude živa”, pjevali su kočerinski gangaši, “Oj Ljubuški i Široki Brijegu, u vama se Hrvatine legu”, pjevali su ljubuški gangaši predvođeni Željkom Kežom, a “Žaer i ekipa” predstavili su se s posuškom gangom…

Brojni izvođači

Još su nastupili i članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Sveta Ana” iz Ljutog Doca, Široki Brijeg, zatim Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Brda” iz Izbična, Široki Brijeg, rakitski gangaši, te gangašice iz Prološca kod Imotskoga u Republici Hrvatskoj, grudski gangaši, članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Herceg Stjepan” iz Blagaja - Bune, Mostar, potom crnački gangaši, mokarski gangaši, Široki Brijeg, kao i “Bijele ruže” iz Kamenmosta - Podbablje, Ljubuški, diplar Marin Ćorić, te organizatori Širokobriježani - članovi Kulturno-umjetničkog društva “Ganga”.

Organizatori su sudionicima programa, kao i onima koji su potpomogli organizaciju večeri folklora i kulturne baštine “Brijeg Široki slavno ti je ime” dodijelili zahvalnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije