sjednica

Održana sjednica Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH

18.10.2017.
u 16:31

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš predsjedavala je 25. sjednicom Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH na kojoj su razmatrane tekuće aktivnosti u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH s posebnim osvrtom na realizaciju Plana nabavki za 2017. i 2018. godinu i realizaciju proračuna za 2017. godinu i pripremu za 2018. godinu.

Tijekom rasprave o realizaciji Plana nabavke, zaključeno je da će se izvršiti analiza plana realizacije u 2017. godini, s ciljem efikasnije izrade Plana nabavke za 2018. godinu i blagovremene pripreme dokumentacije radi osiguranja hitnih nabavki. 

U vezi s realizacijom proračuna u 2017. godini, naglašena je potreba racionalizacije proračuna, imajući u vidu da se eventualna neutrošena sredstva preusmjere na prioritetne nabavke i višegodišnje projekte.

Također, intenzivirane su aktivnosti na ažuriranju postojeće legislative i izradu nove u cilju postizanja većeg stupnja profesionalnog djelovanja u oblasti nabavke roba i usluga.

Pendeš je naglasila potrebu intenziviranja svih aktivnosti i realizaciju svih zakonom utvrđenih nadležnosti Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Doneseni su zaključci kojima se zadužuju rukovoditelji organizacijskih cjelina za ubrzavanje svih potrebnih aktivnosti Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u NATO integracijskom procesu, blagovremenost i zakonitost u radu i otklanjanje uočenih nedostataka.

Sjednici Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH prisustvovali su zamjenik ministra obrane za politiku i planove Sead Jusić, zamjenik ministra obrane za upravljanje resursima Boris Jerinić, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za operacije generalmajor Mirko Tepšić, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Senad Mašović, tajnik Ministarstva obrane Muhamed Smajić, kao i ostali rukovoditelji organizacijskih cjelina Ministarstva obrane BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije