sjednica

Održana sjednica Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH

sjednica
13.10.2016.
u 18:45

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš predsjedavala je 18. sjednicom Stručnog kolegija Ministarstva obrane  kojoj su prisustvovali zamjenici ministra Sead Jusić i Boris Jerinić, rukovodioci organizacijskih cjelina MOBiH, kao i najviši predstavnici Zajedničkog štaba OSBiH.

Razgovaralo se o realizaciji Plana nabavke Ministarstva obrane BiH u 2016. godini i pripremama Plana nabavki za 2017. godinu. Također se razgovaralo i o bespravnoj gradnji biblioteke u krugu objekta School of Science and Technology u Sarajevu u ulici Bistrik br. 7 uz zgradu Zajedničkog štaba OSBiH, što je za posljedicu imalo oštećenje zgrade Zajedničkog štaba OSBiH, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Nakon detaljne analize i rasprave o realizaciji Plana nabavke za 2016. godinu, odlučeno je kako će se nakon konsultacija menadžmenta MOBiH donijeti zaključci o prioritetnim aktivnostima na unapređenju ove obaveze.

Također, menadžment će u skladu sa zaključcima vezanim za Plan nabavki iz 2016. godine odlučiti o prioritetnim  nabavkama za 2017. godinu.

Kada je riječ o rješavanju oštećenja zgrade Zajedničkog štaba OSBiH, zaključeno je sljedeće: nužno osigurati normalno funkcioniranje institucija obrane uprkos izvanrednom događaju na lokaciji ZŠ OSBiH, a u idućem razdoblju MO i OSBiH će poduzeti sve potrebne radnje s ciljem normalizacije stanja u zgradi ZŠ OSBiH te utvrđivanja odgovornosti u navedenom slučaju.

O poduzetim mjerama na rješavanju ovog pitanja MOBiH će podnijeti izvještaj Predsjedništvu BiH, Zajedničkoj komisiji za obranu i sigurnost parlamenta BiH i Vijeću ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?