sjednica

Održana prva sjednica Kolegija za europske integracije

sjednica
17.11.2016.
u 13:30

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je održao prvu sjednicu Kolegija za europske integracije kojem su pored entitetskih premijera, Željke Cvijanović i Fadila Novalića prisustvovali i premijeri županija i Brčko Distrikta BiH, kao i direktor  Direkcije za europske integracije BiH Edin Dilberović. 

Predsjedatelj Zvizdić je istaknuo da sada više nego ikada postoji potreba za jačanjem suradnje predstavnika svih nivoa vlasti u procesu EU integracija.

Rekao je da je ovaj sastanak važan i zbog činjenice da će BiH već početkom prosinca (9.12.2016.) dobiti Upitnik Europske komisije kojim će i započeti proces izrade Mišljenja o članstvu BiH u Europsku uniju.

Naglasio je da i sve druge obaveze i aktivnosti koje proističu  iz procesa EU integracija, zahtijevaju koordinaciju i blisku suradnju u skladu sa odredbama Mehanizma koordinacije. 

Sudionici sastanka su, između ostalog, usvojili Poslovnik o radu Kolegija za Europske integracije, kao i Uputstvo i Poslovnik o radu   ministarskih konferencija.

 Kolegij za europske integracije predstavlja vrhovno političko tijelo čija je funkcija da osigura usuglašenost stavova o ključnim strateškim i političkim pitanjima u oblasti EU integracija, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?