telefonska sjednica

Održana izvanredna sjednica Vijeća ministara BiH zbog priliva migranata

Vijeće ministara BiH
14.05.2019.
u 18:58

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo obrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne suglasnosti za organiziranje glasovanja državljana Republike Slovenije, Rumunije i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja izbora za članove Europskog parlamenta.

Državljani te tri države mogu glasovati 26. svibnja ove godine u svojim diplomatsko - konzularnim predstavništvima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatno razdoblje od jedne godine, počevši od l. lipnja 2019. godine.

Radi se o redovitom imenovanju u skladu sa Zakonom o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Vijeće ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na razdoblje od jedne godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije