sjednica

Održana 52. redovita sjednica Predsjedništva BiH

25.10.2018.
u 16:30

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za sudjelovanje na obilježavanju 100-te obljetnice primirja iz 1918. godine, koja će biti održana u Parizu, 11. studenoga 2018. godine. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine će predvoditi predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Prеdsјеdništvо BiH primilо је k znаnju Izvјеšće Vijeća ministаrа Bоsnе i Hеrcеgоvinе о аktivnоstimа u оkviru prоcеsа еurоpskih intеgrаciја BiH.

Prеdsјеdništvо BiH primilо је k znаnju Izvјеšće Vijeća ministаrа Bоsnе i Hеrcеgоvinе o stanju u području migracija u BiH u svezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvješće o izvršenju Proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za razdoblje I-VI. 2018. godine i isti će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o sudjelovanju izaslanstva Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na regionalnom ministarskom sastanku, održanom u Republici Austriji 26.-27.9.2018. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvaćanju sporazuma i određivanju potpisnika za: 
-Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlada ostalih zemalja država članica Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi o aranžmanima države domaćina u svezi sa Tajništvom Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični promet.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku kojom se odobrava zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o automatskoj razmjeni podataka o DNK, daktiloskopskih podataka i podataka o registraciji vozila, između zemalja potpisnica Konvencije o policijskoj suradnji Jugoistočne Europe (PCC SEE).

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku kojom se odobrava zaključivanje Memoranduma o razumijevanju mreže AdRen-Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikaciji:
-Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvitak - Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u Bosni i Hercegovini,
-Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvitak - Razvitak infrastrukture u općini Stari Grad Sarajevo

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvaćanju projektnog dokumenta i davanju suglasnosti za provedbu regionalnog projekta „Dijalog za budućnost“ između Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije