Ususret Božiću

Održan tradicionalni, treći po redu Božićni sajam u Bugojnu

21.12.2015.
u 07:00

Ovogodišnji sajam je bio jako raznovrstan, izjavio je Antonio Džolan, predsjednik Organizacijskog odbora Sajma

Skupina mladih, obrazovanih i vrijednih entuzijasta iz Bugojna na čelu s predsjednikom ogranka Matice hrvatske Bugojno, profesorom Antoniom Džolanom, već treću godinu uzastopno organizira Božićni sajam, koji je ove godine počeo 18. prosinca i traje tri dana. Sudjelovalo je 25 izlagača iz Bosanskoga Šamca, Visokog, Travnika, Kupresa i drugih mjesta iz cijele BiH.

Bogat program

Program je svake godine sve bogatiji i sadržajniji u svom kulturnom i zabavnom dijelu:

- Ovogodišnji je sajam jako sadržajan i raznovrstan i dospio je na visoku razinu. Glavni je pokrovitelj sajma Općina Bugojno, a supokrovitelji su Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta Srednjobosanske županije te Federalno ministarstvo raseljenih osoba. Hvala sponzorima "ZOR in d.o.o." Kupres, Šumariji Kupres i "Lasti" Čapljina i svima drugima koji su pomogli u organizaciji sajma te svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom podržali sajam i imali prigodu za držunje i čašicu razgovora, rekao je Antonio Džolan. U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupile su članice Etno skupine "Čvrsnica" iz Rame i HKUD-a "Napredak" iz Bugojna i Kandija, vokalni ansambl HKUD-a "Napredak" - Bugojno, "Napredak" Uskoplje, tamburaški sastav "Zlatne žice", mješoviti zbor "Lampaši" iz Doca na Lašvi... Djecu je posebice oduševio dolazak Djeda Božićnjaka te dolazak "Motomrazova" iz Moto kluba "Jastrebovi" iz Uskoplja. Impresivan je bio i nastup klape "Bratovština" iz Gruda kao i benda "Dva i pol čoeka" . U večernjim satima nastupili su "Rokeri" iz Republike Hrvatske te tamburaši iz Bugojna, a sajam je zatvoren dramskom predstavom "Rodijaci" u izvedbi glumaca HNK Mostar.

Maštovite rukotvorine

U izložbenom dijelu sajma mogle su se pogledati maštovite rukotvorine s božićnim motivima te probati ukusne domaće delicije, kuhano vino i drugi prigodni napici. Ovdje treba izdvojiti tradicionalno božićno jelo "keške".*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?