sarajevo

Održan sastanak o zaštiti tajnih podataka u Graničnoj policiji BiH

sastanak
29.11.2016.
u 16:15

Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić, njegov zamjenik Zijad Srabović, te pomoćnik ravnatelja za organiziranje i operacije Slobodan Krstić primili su danas u posjet u Sarajevu izaslanstvo Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na čelu s predsjedateljem Nikolom Špirićem.

 Kako je priopćeno iz GP BiH, na sastanku se razgovaralo o primjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka i nadzoru nad postupanjem tajnim podacima u GP BiH.

 Prezentirane su dosadašnje aktivnosti u vezi s certificiranjem i radom sigurnosnih službenika koji postupaju s tajnim podacima, izradom podzakonskih propisa u toj oblasti, načinom razmjene i zaštite tajnih podataka na razini GP BiH i stanjem proračunskih sredstava namijenjenih za održavanje postojeće i nabavu nove opreme.

 Istaknuto je da je Granična policija uspostavila Podregistar za zaštitu tajnih podataka sukladno Zakonu o zaštiti tajnih podataka te da se što skorije treba riješiti problem izgradnje i uređenja prostorija u terenskim uredima, budući da GP BiH planira proračunska sredstva za nabavu opreme.  

 Članovi Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH pohvalili su rad GP BiH i izrazili zadovoljstvo dosadašnjom primjenom Zakona o zaštiti tajnih podataka, istaknuvši kako taj proces evaluira i ide u dobrom smjeru.

 Na kraju sastanka rečeno je da je dosadašnja suradnja Granične policije BiH, Državnog sigurnosnog organa, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i drugih agencija za provedbu zakona dobra, ali će se i dalje poduzimati potrebne mjere kako bi bila na još većoj razini.  

 Uz predsjedatelja Špirića, u posjetu su bili zamjenici predsjedatelja Bariša Čolak i Safet Softić, članovi Mirsad Mešić i Damir Bećirović, tajnica Muamera Numić i stručni savjetnik Igor Bunić, navodi se u priopćenju.                                                            

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?