Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Održan kolegij svih tužitelja Tužiteljstva BiH

19. srpnja 2019. u 13:45 0 komentara 78 prikaza

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH održala je kolegij svih tužitelja, na kojem su analizirani postignuti rezultati, izneseni planovi za poboljšanje rada u narednom periodu, te razgovarano o izmjenama unutarnjeg ustroja, sa ciljem učinkovitijeg rada na predmetima.
 
U Tužiteljstvu BiH održan je kolegij svih tužitelja iz sva tri tužiteljska odjela. Kolegij je vodila glavna tužiteljica Gordana Tadić, koja je kolegama prezentirala rezultate rada u 2018. godini, postignute rezultate u prvoj polovici 2019. godine, kao i plan za izmjene unutarnjeg ustroja radi poboljšanja rada i učinkovitijeg rada na predmetima.
 
Planirane izmjene predviđaju vraćanje regionalnih timova u Posebnom odjelu za ratne zločine, što će pomoći koncentriranju predmeta za ratne zločine na jednom području na određeni broj tužitelja, istražitelja i stručnog osoblja, što će omogućiti učinkovitiji i bolji uvid u događaje, te doprinijeti učinkovitijem procesuiranju predmeta.
 
Plan izmjene pravilnika jednoglasno je usvojen od strane tužitelja Tužiteljstva BiH, te će biti upućen u dalju proceduru u VSTV BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.