bijeli brijeg

Održan božićni sajam humanitarnog karaktera u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića

jaslice
23.12.2016.
u 16:03

U sklopu Adventa u Kranjčeviću, danas je u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića održan božićni sajam humanitarnog karaktera, a ukupan iznos od prodaje dječjih rukotvorina i božićnih kolačića biti će darovan Udruzi za Down sindrom iz Mostara.

Kao posebnost ovogodišnjeg programa vrijedno je istaknuti uprizorenje živih jaslica s pravim Betlehemskim svjetlom, a građani Mostara su po prvi put mogli vidjeti uprizorenje jedne od najljepših biblijskih priča u izvedbi osnovnoškolaca, učenika 9. razreda.

U cjelokupan program aktivno su se uključili i Župa sv. Mateja te njihov zbor Leptiri s Rudnika koji su kratkim koncertom hrvatskih tradicijskih, božićnih pjesama oplemenili cijeli događaj. Župa sv. Tome apostola i Dječji vrtić „Sveti Josip“ pomogli su pri nabavci i izradi kostima, a Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara oslikala je detalje Betlehemske štalice.

Brojni posjetitelji, kroz druženje, pjesmu te kupnju unikatnih suvenira i domaćih božićnih kolačića uistinu su uživali u duhu Božića.

Iz uprave škole naglašavaju kako su iznimno sretni zbog uspješno provedenog projekta te ističu kako su posebno zahvalni učenicima i njihovim roditeljima na uloženom trudu i podršci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije