Sinoć potres pogodio Tuzlansku županiju

Odron zemlje na Površinskom kopu Dubrave, poginule četiri osobe

potres
Foto: VL FOTO
22.02.2015.
u 11:27

Na mjestu su poginula četvorica mladića – Adel Šehić (27), Alem Dedić (28), Arif Alibašić (28) i Edin Herić, dok je njihov peti kolega Mersad Dedić ozlijeđen u odronu zemlje

Potres jačine 3,3 stupnja po Richteru sinoć u 22.21 sati je pogodio područje Tuzlanske županije. Prema prvim informacijama Euromediteranskog centra za seizomologiju (EMSC), epicentar potresa bio je devet kilometara od Priboja na dubini od pet kilometara. Na mjestu su poginula četvorica mladića – Adel Šehić (27), Alem Dedić (28), Arif Alibašić (28) i Edin Herić, dok je njihov peti kolega Mersad Dedić ozlijeđen u odronu zemlje.

Radi se o nelegalnim kopačima ugljena. Ekipe Čete za spasavanje Rudnika Kreka, kao i drugi koji mogu pomoći otkopavanjem zemlje, pokušavaju doći do tijela nastradalih. - Prema dosadašnjim saznanjima, nesreća se dogodila nakon što su određene osobe došle u ugljenu etažu u kop, i to s dva traktora. U jednom trenutku došlo je do klizanja jalovinske etaže i došlo je do zatrpavanja ta dva traktora i, vjerojatno, četiri osobe. Naime, čovjek koji je izbjegao nesreću kazao je da ih je bilo petorica. Na njih se obrušilo 4 do 5 tisuća kubika zemlje i pokušavamo doći do zatrpanih osoba – kazao je Nuraga Duranović glavni rudarski inspektor FBiH.

Površinski kop Dubrave nalazi se u sastavu Rudnika Kreka. Na njemu se vrši eksploatacija lignita. Prema riječima Sakiba Muhtarevića, direktora Površinskog kopa Dubrave, očevid kojim rukovodi Županijsko tužiteljstvo Tuzla još uvijek traje. - Očevid je započeo tijekom noći pod rukovodstvom županijske tužiteljice Ganijete Arifhodžić, kao i glavnog federalnog rudarskog inspektora. Trenutačno se vrši otkopavanje zemlje i očekujemo ubrzo da dođemo do tijela stradalih - kazao je Muhtarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije