zastupnički dom

Odobrena Vladina strategija reforme upravljanja javnim financijama

27.04.2021.
u 17:55

Zastupnici u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta upoznati su na današnjoj sjednici sa Strategijom reforme upravljanja javnim financijama u Federaciji BiH za razdoblje 2021.-2025. godina, koja će biti objavljenja na web-stranici Federalnog ministarstva financija.

Ovu strategiju izradila je Federalna vlada a obrađuje svaki segment upravljanja javnim financijama, od prikupljanja javnih prihoda, upravljanja rashodima, javnim dugom, javnim investicijama, do unutarnje kontrole i vanjske revizije, s namjerom da budu provedene značajne reforme.

Dokument je izrađen imajući u vidu poseban značaj jačanja ove oblasti za daljnji ekonomski napredak unutar FBiH te da pruži snažan oslonac za reforme čija je provedba planirana u drugim sektorima, kao i da bude u mogućnosti odgovoriti zahtjevima koje proces pridruživanja Europskoj uniji postavlja pred čitavu Bosnu i Hercegovinu.

Prije ove točke dnevnog reda, zastupnici su na današnjoj sjednici većinom glasova podržali izvješće o izdvajanju novca iz tekuće rezerve Vlade FBiH iz federalnog proračuna u prošloj godini.

Također su upoznati s izvješćem predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare o njegovih devet odluka o pomilovanju odnosno skraćivanju zatvorskih kazni za devet osuđenika, od kojih su tri kažnjena za kazneno djelo iz oblasti šumske krađe, tri za kršenje propisa iz oblasti zaštite okoliša, a tri su osuđeni policijski službenici.

Prema ovim Čavarinim odlukama, maksimalno skraćenje kazni je osam mjeseci a minimalno tri mjeseca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?