Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Odobrena sredstva za zapošljavanje 523 osobe s invaliditetom

03. prosinca 2019. u 10:56 0 komentara 74 prikaza

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom obavještava da su odobrena sredstva za novo zapošljavanje 523 nezaposlene osoba s invaliditetom na području Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz tog fonda.

Od te brojke, njih 457 će bit zaposleno putem stimulansa za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom, dok će 66 osoba s invaliditetom biti zaposleno u okviru programa podrške razvoju gospodarskih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kojih na području Federacije BiH ima 154.

Fond je od 2015. do danas podržao novo zapošljavanje 4.083 osobe s invaliditetom. Usporedbe radi, u razdoblju od osnivanja Fonda do 2015. godine podržano je zaposlenje ukupno 695 osoba s invaliditetom.

O povećanom obimu kontinuirane podrške osobama s invaliditetom govori i podatak da Fond trenutno vrši kontinuirano refundiranje novčanih naknada i plaća za više od 2.600 zaposlenih osoba s invaliditetom zaoslenih pod posebnim uvjetima u Federaciji BiH, dok su na kraju 2014. godine vršene refundacije doprinosa i dijela plaće za tek 726 zaposlenih osoba s invaliditetom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.