Zavod za zdravstveno osiguranje FBiH

Odobrena sredstva i nabavljeni lijekovi za liječenje oboljelih od malignog melanoma

14.06.2018.
u 09:00

Pacijenti oboljeli od malignog melanoma u Federaciji BiH od jučer imaju pravo na besplatnu suvremenu terapiju. Naime, nadležno povjerenstvo Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH jučer je dalo suglasnost o početku liječenja prvog pacijenta oboljelog od ovog oblika karcinoma. Riječ je o jednom od najzloćudnijih i najagresivnijih tumora - metastatskom melanomu, raku kože, a za oboljele do sada u Federaciji BiH nije bilo omogućeno adekvatno liječenje suvremenim lijekovima, nego su oboljeli, koji za to imaju mogućnosti, za terapijom posezali u inozemstvo.

Budući da broj oboljelih svakodnevno raste, a obolijevaju uglavnom osobe mlađe životne dobi, iz Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH u ovoj godini izdvojili su 2,5 milijuna konvertibilnih maraka za liječenje oboljelih od ove teške bolesti. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?