O zakonima

Odluka Vijeća: Referendum u RS 15. studenog

'narodna skupstina rs'
''
25.09.2015.
u 11:11

"Službeni glasnik Republike Srpske" objavio je odluku Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske, kojom je utvrđeno da Odlukom o raspisivanju republičkog referenduma o radu pravosudnih institucija BiH, koju je donijela Narodna skupština Srpske, nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.

Rok za održavanje referenduma trebao bi početi nakon što u "Službenom glasniku" bude objavljena i odluka Narodne skupštine o raspisivanju referenduma, koja se zbog bošnjačkog veta našla pod lupom Ustavnog suda.

U "Službenom glasniku" navedeno je da je osporenom odlukom propisano da Narodna skupština raspisuje republički referendum na cijelom teritoriju Republike Srpske, te da referendumsko pitanje glasi: "Podržavate li neustavno i neovlašteno nametanje zakona od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriju Republike Srpske".

Referendum bi trebao biti održan prve nedjelje nakon isteka 50 dana od dana stupanja na snagu odluke o njegovom raspisivanju.

Jedan od preduvjeta za održavanje referenduma ispunjen je i u srijedu, kada je Narodna skupština Republike Srpske formirala Povjerenstvo za provođenje referenduma o Sudu i Tužiteljstvu BiH, čiji je osnovni zadatak zakonito provođenje ovog procesa.

Referendum bi trebao biti održan 15. studenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?