Kiseljak

Odlična suradnja zakonodavne i izvršne vlasti

23.04.2016.
u 09:00

O temi procjene učinkovitosti rada OV Kiseljak u mandatu od 2012. do 2016. u Kiseljaku ovih je dana, u organizaciji Misije OESS-a, terenskog ureda u Travniku, održan okrugli stol. Uz Amira Hadžića, predstavnika Misije OESS-a, na sastanku su bili i čelnici općine Kiseljak Benis Topalović, predsjedatelj OV, Dragomir Lučić, tajnik ovog tijela, Mladen Mišurić Ramljak, načelnik, njihovi suradnici te nekoliko vijećnika. Rad OV-a u mandatu, koji je pri kraju, ocijenjen je na temelju tri kriterija - provedbi zaključaka i preporuka radionice o načinima učinkovitog nadzora Općinskog vijeća Kiseljak, ocjeni provedbe strategije komuniciranja te kriterijima učinkovitosti rada koje je definirao Savez općina i gradova u Federaciji BiH.

Amir Hadžić, predstavnik Misije OESS-a, terenskog ureda u Travniku, predstavio je standarde i kriterije učinkovitosti, također podijeljene u tri oblasti - funkcioniranje OV-a, suradnja OV-a s načelnikom općine te komunikacije OV-a s građanima. Opća ocjena je dobra jer Misija OESS-a nije našla većih zamjerki na rad OV-a koji je zasjedao redovito, donosio odluke u skladu sa zakonom, Statutom i poslovnikom. Sjednice su kvalitetno pripremane, vijećnici su materijale dobivali na vrijeme, aktivno sudjelovali u raspravama te redovito išli na usavršavanja, navedeno je u ocjeni o radu OV-a Kiseljak. Iznimno važnom ocijenjena je odlična suradnja OV-a s načelnikom. Njihov odnos, istaknuto je na skupu, obilježen je međusobnim uvažavanjem i suradnjom, uz pojedinačno poštovanje mjerodavnosti te zajednički rad u cilju što boljeg funkcioniranja općinske zakonodavne i izvršne vlasti. Građanima su odluke OV-a bile dostupne preko službene web-stranice Općine, ali i lokalnih medija i portala. Glas javnosti mogao se čuti i kroz brojna vijećnička pitanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije