domaljevčani: Brzo se vrati doma!

Odlazak na kavu umalo se pretvorio u tragediju: Ivana je opet uspjela napraviti svoje prve korake

Privatni album
29.07.2020.
u 15:35

Ivana Matić, kao veliki borac, kakvim ju je mjerilima učio i tata, inače policajac koji je uvijek među vodećim u humanitarnim akcijama, Ivana se danas uspješno oporavlja u toplicama uz mamu. Napravila je i prve teške korake uz pomagala. Oporavak je, tvrde liječnici, dugotrajan, jer su i ozljede teške, no u ovom trenutku to je manje važno jer ozdravljenje je prioritet.

Ivana Matić, 16-godišnja srednjoškolka iz Domaljevca, puna mladenačke energije, nije ni slutila koliko takav bezbrižan život uz uzorne roditelje i sestru u Domaljevcu, može biti pretvoren u noćnu moru. Nakon bezazlenog dnevnog izlaska na kavu u Domaljevac kako bi proslavila punoljetnost svojeg prijatelja, prihvatila je poziv na kratku vožnju, a ona se pretvorila u dugo iščekivanje roditelja hoće li im kći preživjeti operativni zahvat u klinici u Tuzli, piše Večernji list BiH.

Kao veliki borac, kakvim ju je mjerilima učio i tata, inače policajac koji je uvijek među vodećim u humanitarnim akcijama, Ivana se danas uspješno oporavlja u toplicama uz mamu. Napravila je i prve teške korake uz pomagala. Oporavak je, tvrde liječnici, dugotrajan, jer su i ozljede teške, no u ovom trenutku to je manje važno jer ozdravljenje je prioritet.

14. humanitarna akcija

Za Ivanino ozdravljenje zaigrali su humanitarni nogometni susret navijači dviju udruga koje djeluju u Domaljevcu, Dinamo Zagreb i Hajduk Split. Radi se uglavnom o braniteljima, pripadnicima 104. HVO brigade, koji imaju humano srce. - Već 14. godinu zaredom odigravamo humanitarne susrete. Tu priču započeli smo upravo Ivanin tata Mirko i nas desetak prijatelja. Tko bi se nadao da ćemo jednom zaigrati i za Ivanu našeg Mirka - kaže nam koordinator akcije Mato Petričević, predsjednik Udruge navijača Dinamo Zagreb za Bosansku Posavinu. U cijeloj humanitarnoj priči Posavina može biti primjer kako se navijači, popularni Bad Blue Boysi i Torcida, trebaju ponašati. Iako pred praznim tribinama zbog aktualne korone, prikupljeno je, kaže nam Petričević, više od 15.000 KM koje će ovih dana obitelji Matić predati Miljenko Lušić i Goran Bomeli - Boma, predsjednik Udruge navijača Hajduk Split za Bosansku Posavinu.

Dinamo i Hajduk

Mirku Matiću, Ivaninom tati, prigodan dar uime kluba uručio je Ivo Rogalo, povjerenik Dinama za Široki Brijeg. - Na poziv iz Posavine stigli smo iz Širokog jer nije bilo dvojbe kada smo čuli da se priprema akcija za Mirkovu Ivanu. Dinamo se uvijek odaziva i spremni smo uvijek pomoći. Od srca smo se pridružili akciji za Ivanino ozdravljenje. Drago mi je što odigravamo susret s navijačima Hajduka kojim Posavina pokazuje kako se navijači trebaju ponašati, što bi trebalo biti svugdje, jer rivalstvo je samo na terenu, a izvan njega prijateljstvo - kazao nam je Rogalo. To su igrom potvrdili dinamovci Mato Kobaš, Damir Vorgić, Ivan Špionjak, Đuro Đuki, Mario Mijić, Matijas Pejić, Mario Ević, Mateo Knežević, Jozo Petričević, Mato Knežević Zolja i Antonio Vrdoljak, kao i ekipa navijača Hajduka Split: Tomislav Lucić, Ranko Koturić, Igo Breškić, Ivan Božić, Ivo Koturić, Mato Đukić, Ivan Breškić, Josip Leovac, Slavko Ćošković, Matej Leovac i Ivan Lucić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?