incident

Odjel za branitelje HNS-a najoštrije osudio vandalski čin u Novom Travniku

16.10.2017.
u 14:00

Vijest da je u Novom Travniku ponovno oskrnavljeno spomen obilježje za sve branitelje iz Domovinskog  rata pripadnike HVO-a  duboko je povrijedilo jer je tim činom povrijeđeno prije svega ljudsko i svako drugo dostojanstvo.

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a taj vandalski čin najoštrije osuđuje i traži od mjerodavnih institucija da žurno otkriju počinitelje ovog vandalizma i da se isti primjereno kazne.

- Ovakvi nemili događaji kojima se oskrnavljuju simboli kojima je odana počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu su izraz primitivizma, netolerancije i nepoštivanja žrtve što svi  mi u Bosni i Hercegovini ne smijemo dopustiti da postane pravilo u ponašanju vandalista. Želimo vjerovati  da će mjerodavne institucije otkriti počinitelje i primjereno ih kazniti kako bi takvim činom poslali poruku vandalistima da njihova nedjela neće proći nekažnjena, stoji u priopćenju Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat GV HNS BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije