otkrivamo

Odjednom ste non-stop gladni? Evo što bi moglo biti posrijedi

Provjerit
10.03.2017.
u 17:45

Provjerite svoju štitnjaču, dijabetes i uzmite u obzir vaše mentalno stanje

Osjećate da postoje trenuci kada vaš organizam traži više hrane i troši energiju više nego inače, prenosi Vecernji.hr

Prvo što bi trebalo provjeriti jest vaš menstrualni kalendar. Naime, tjedan dana prije vaše mjesečnice razina progesterona se povećava. Pod utjecajem hormona vaš se metabolizam ubrzava pa je samim time tijelu  potrebno puno više energije nego inače.

No, ne mora samo razdoblje  menstrualnog ciklusa biti glavni razlog povećanog apetita. Činjenica je da stres i anksioznost na neke ljude utječe različito. Postoje oni koji ne osjećaju glad za vrijemestresnih situacija i oni koji baš u takvim situacijama imaju povećan apetit. 

Ako vam ni jedan od ova dva razloga nije dao odgovor zapitajte se jeste li u posljednje vrijeme uzimali neke lijekove koji su utjecali na apetit. Razgovarajte s vašim liječnikom, te provjerite svoju štitnjaču, dijabetes ili uzmite u obzir vaš anksiozno stanje zbog kojeg bi također trebalo razgovarati s liječnikom ili psihologom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?