INTERVJU: MARIJAN KLAIĆ

Odgovornim radom povećali smo proračun 
i grantove, a smanjili materijalne troškove

23.07.2018.
u 11:15

Mandatno razdoblje Vlade Posavske županije (2015. - 2018. godine) za ovu županiju bilo je zahtjevno i izazovno, kako na širem životnom tako i na političkom planu. Posljedice teške globalne ekonomske krize, katastrofalnih poplava koje su prouzročile uništavanje materijalnih dobara, zahtjevna obnova uništenih stambenih i gospodarskih objekata, infrastrukture nužne za život, kao i izgradnja obrambenih nasipa te migracije stanovništva samo su dio gorućih problema koje je Vlada, na čijem je čelu predsjednik Marijan Klaić, spremno prihvatila i pristupila njihovu rješavanju. U javnosti premijer Klaić slovi za iznimno vrijednog i praktičnog, prije svega gospodarstvenika, pa i političara. U intervjuu smo od njega potražili odgovore na pitanja koja je tajna njegove uspješnosti u mandatnom razdoblju u kojem je povećan proračun županije, smanjeni materijalni troškovi, povećani grantovi, uz ostalo, za poljoprivredu, gospodarstvo, zdravstvo i branitelje.

Ima li mjesta zadovoljstvu urađenim u proteklom mandatnom razdoblju?

- Vlada PŽ-a ispunila je gotovo sav planirani program, a s tim poslom nastavljamo i dalje do okončanja mandata, nastojeći širiti optimizam i smanjujući prostor za podjele hrvatskog naroda u inače presloženom okruženju, u kojem se kao županija i kao narod nalazimo. U svom radu ponašali smo se odgovorno i zakonito. Od velikog značaja za učinkovit rad Vlade je dodjeljivanje pondera Posavskoj županiji u raspodjeli sredstava od neizravnih poreza, uvrštavanje novog popisa stanovništva u formulu raspodjele neizravnih poreza, kao i transferi iz federalne Vlade, što je imalo za posljedicu značajan porast poreznih proračunskih prihoda Posavske županije u ovom mandatnom razdoblju. Slijedom navedenoga, osigurani su preduvjeti za kvalitetnije planiranje i realiziranje proračuna, kao i ispunjavanje zakonskih obveza koje se tiču izvršenja proračuna prema svim korisnicima.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH....

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?