Na zahtjev izaslanika SBB-a

Odgođena sjednica Doma naroda Parlamenta Fedecije BiH

sjednica
28.01.2016.
u 14:18

Nakon sjednice Zastupničkog doma koja se trebala održati u utorak i srijedu, odgođena je i za četvrtak zakazana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Točnije, odgođene su dvije sjednice zakazane ovog dana, nastavak 5. redovite sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH kao i 8. redovita sjednica ovog Doma. „Budući se dio izaslanika iz Klubova bošnjačkog i hrvatskog naroda, članova stranaka parlamentarne većine u Federacije BiH izjasnio kako nije u mogućnosti kvalitetno sudjelovati u radu navedenih sjednica Doma naroda, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara donijela je odluku da se odgodi održavanje za 28. 01.2016 godine zakazanih sjednica. Termin održavanja odgođenih sjednica bit će naknadno utvrđen, a o njemu će se svi akteri zakonodavnog procesa kao i javnost biti blagovremeno obaviješteni“, priopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Bradara je novinarima potvrdila da je zahtjev za odgodu sjednicu stigao nekoliko sati prije termina održavanja. „Ovo nikako ne znači prekid rada Doma naroda već samo prolongiranje sjednica“, izjavila je predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

A za kvalitetno sudjelovanje u radu, otkrio je novuinarima Jasenko Tufekčić, dopredsjedatelj Doma naroda, nisu bili spremni izaslanici Saveza za bolju budućnost zbog događanja u ovo stranci. „Nitko ne voli odgađati sjednice, ali ako dio izaslanika nije u mogućnosti kvalitetno sudjelovati u njihovu radu, a pripadaju strankama parlamentarne većine, onda je odgađanje sjednice logična odluka“, kazao je Tufekčić te na novinarsko pitanje potvrdio da su zahtjev za odgodu podnijeli izaslanici SBB u Klubovima Bošnjaka i Hrvata.

Kritike zbog odgađanja sjednica Doma naroda, čelnicima Doma koji dolaze iz stranaka koje zajedno s SBB-om čine parlamentarnu većinu u Federaciji BiH stigle su iz redova oporbenih stranaka, prije svega iz SDP-a čiji su izaslanici naglasili kako ne vide valjanog razloga za odgodu sjednica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije