Dom naroda

Odbijeno izvješće Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH za 2014.

domnaroda
Anadolija
17.09.2015.
u 16:42

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 9. sjednici primio je k znanju reformsku agendu za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje od 2015. do 2018. godine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Dom je po hitnom postupku usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, predlagača Vijeća ministara BiH.
U prvom čitanju usvojen je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač, također, Vijeće ministara BiH.

Razmatrajući zahtjev izaslanika Maria Karamatića za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o konverziji kredita u švicarskim francima u konvertibilne marke, Dom naroda je donio odluku da ovaj Prijedlog zakona razmatra po skraćenom zakonodavnom postupku.

Nije primljeno k znanju Godišnje izvješće Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH za 2014. godinu.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH za 2014. godinu.

Dom je podržao i Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2014. godinu, sa zaključcima predloženim u njemu.

Usvojen je Izvještaj s održane radionice o temi: „Zakonodavni okvir, aktualno stanje i planovi institucija BiH u području obrane i sigurnosti“ s prijedlogom zaključaka Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH. Usvojene zaključke dostavljamo u prilogu.

Usvojena je odluka o imenovanju članova PSBiH u Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i Europskog parlamenta. Iz Doma naroda PSBiH u spomenuto tijelo imenovan je Ognjen Tadić, kao prvi zamjenik predsjedavajućeg, te izaslanici Halid Genjac, Sifet Podžić, Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Nebojša Radmanović, kao članovi ovog Odbora.

Dom je imenovao Antu Borasa na mjesto zamjenika direktora Agencije za zaštitu osobnih podataka u BiH.

Usvojen je zaključak o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za preispitivanje rada Nezavisnog odbora PSBiH, u koju su iz Doma naroda imenovani izaslanici Darko Babalj, Halid Genjac i Mario Karamatić.

Usvojen je zaključak o produženju mandata članovima Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure izbora tri člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta iz Doma naroda PSBiH.

Data je suglasnost za ratificiranje:
Sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim stambenim programom u BiH 2 (2013.), Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o međunarodnom drumskom prijevozu putnika i tereta, Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o suradnji u oblasti veterinarstva, Sporazuma između Europske unije i Bosne i Hercegovine o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programu Unije Fiscalis 2020., Dopune Sporazuma o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske komisije o programu prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora u okviru komponente prekogranična suradnja programa IPA za 2011. godinu, Provedbenog protokola između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Slovačke Republike o primjeni Sporazuma između Europske zajednice i Bosne i Hercegovine o readmisiji osoba koje borave bez dozvole, Sporazuma o uspostavljanju Međunarodne organizacije ST-EP (Eliminacija siromaštva putem održivog turizma), Sporazuma o suradnji u oblasti znanosti i tehnologije između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?