Nikola Špirić

Od Vijeća ministara BiH želi se napraviti vlada BiH

nikola špirić
20.09.2015.
u 12:55

Špirić kaže da se država BiH ne može zaduživati, a da sva kreditna sredstva vraćaju entiteti

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić tvrdi da bi se provođenjem zadataka iz Strategije razvoja jugoistočne Europe do 2020. godine, od Vijeća ministara BiH napravila vlada BiH. 

- Nemoguće je govoriti o strategiji razvoja kad je ekonomija u pitanju, bez aktivnog sudjelovanja entiteta, jer su oni nositelji tog posla, ukazao je Špirić na pres-konferenciji u Banjoj Luci, upozorivši ministre iz Saveza za promjene u Vijeću ministara BiH da ne pristaju na taj dokument u kojem se u 12 zaključaka entiteti spominju samo na dva mjesta.

On je naveo da se država BiH ne može zaduživati, a da sva kreditna sredstva vraćaju entiteti.

- Sve razvojne i socijalne komonente su na razini entiteta i ovo je pokušaj da se od Vijeća ministara BiH napravi vlada BiH, rekao je Špirić, dodajući kako je neprimjereno da su kreatori ovog dokumenta uzeli Crnu Goru, koja nije složena država.

Špirić je naveo kako nije točan stav SDS-a da će povećane akcize na gorivo poslužiti Vladi RS-a za „krpljenje proračunskih rupa“, podsjetivši da je to obveza navedena u Reformskoj agendi i novac je namjenjen za izgradnju puteva i autoputeva. 

Kaže da je SNSD-u bilo već ranije jasno da stranke Saveza za promjene neće podržati obveze iz te agende koje treba provesti RS. 

- Ukoliko se takvo ponašanje nastavi treba razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice i da se zna tko je za reforme i što su čije obveze, rekao je Špirić, ističući da Savez za promjene ne može voditi predizbornu kampanju tako što se iz Sarajeva bori protiv vlasti RS-a. 

Iznio je i primjedbe da srpska djeca u Federaciji BiH nisu u mogućnosti učiti srpski jezik te postavio pitanje vlastima tog entiteta je li taj narod konstitutivan u FBiH. 

Komentara 1

CO
cope
22:06 20.09.2015.

Skinite se jednom poslije 20 godina sa nasih grbaca,cim nisi izabran na funkciju koju zelis pocnes da lajes.Nisi lajao dok si mogao vise krasti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?