Štene Mia najljepše u Europi

Od uzgoja pasa samojeda sebi financirao i studij

01.07.2019.
u 13:00

Dvadesetosmogodišnji uzgajivač pasa Melis Osmanović iz Ključa postigao je hvalevrijedan uspjeh na europskoj izložbi pasa “Euro Dog Show 2019.”, održanoj u austrijskome gradu Welsu, u kojem je njegov pas Mia, pasmine samojed, proglašen najljepšim štenetom u Europi. Specijalni ocjenjivački sud koji je ocjenjivao pse smatrao je kako Osmanovićev pas ima najveći potencijal i da je pred njim uspješna i bogata izložbena karijera. Vlasnik ističe kako je uspjeh vrjedniji ako se ima u vidu da je na izložbi, u više kategorija, sudjelovalo više od 21.000 pasa iz cijele Europe. Osmanovićev ljubimac, star tek šest mjeseci, bio je najmlađi u natjecateljskom dijelu. I ranije je Melis sa svojim psima sudjelovao i osvajao vrijedne nagrade na natjecanjima diljem svijeta. Već punih šest godina bavi se uzgojem samojeda, dugodlakih bijelih pasa čije je podrijetlo iz dalekoga Sibira, i kaže kako od ovoga posla iznimno zarađuje. Melis je ove pse zavolio nakon što je prije 10-ak godina štene samojeda dobio na dar. U proteklom razdoblju ozbiljno se posvetio njihovu uzgoju te uspio ljubav prema psima pretvoriti u solidan biznis kojim je financirao i svoj studij na Fakultetu kriminalistike u Sarajevu.

- Kratko vrijeme proveo sam radeći u Njemačkoj u kojoj sam zaradio nešto novca. Po povratku doma razmišljao sam gdje ga uložiti i odlučio se na uzgoj samojeda - kaže Osmanović. Dodaje kako je potom kupio ženku i mužjaka, a uspio je podignuti osam legala. Mladunčad samojeda na tržištu se prodaje po vrlo visokim cijenama budući da se radi o rijetkim, ali i vrlo traženim psima. - To su pravi obiteljski psi, vrlo su druželjubivi i privrženi čovjeku - kaže Osmanović. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije